Bästa och roligaste apparna för smartphones

Apparna vi inte klarar oss utan

De är märkligt hur självklart vi förutsätter att det ska finnas en app för allting på våra telefoner, och ännu märkligare är att det faktiskt gör det!

I de flesta smartphones finns ett grundutbud som är färdiginstallerade med operativsystemet. Vanligtvis finns det redan appar för kalender, mediaspelare, sms, kontaktbok m.m och dessa tänker vi lämna därhän och istället spana på alla de andra, godbitarna som förenklar och förgyller vardagen.

Vi är allt annat än proffs men precis som alla andra använder vi våra smartphones till det mesta och det skulle vara en mindre katastrof utan den. Jag skulle inte ens vakna i tid på morgonen eftersom jag inte längre äger en väckarklocka. Jag har ingen hemtelefon och kan inga telefonnr i huvudet. Jag måste lyssna på en podd eller bok innan jag kan somna. Jag har inga kontanter i plånboken och använder Swish överallt där jag inte kan betala med kort osv.

Jag gissar att det är ungefär det samma för dig och samtidigt som vi gillar utvecklingen så är det lite skrämmande hur beroende vi är av den, men det är en annan story.

Här tänkte vi hur som helst spana på lite nytt och några bra som du kanske missat.

Tipsa oss gärna om dina egna favoriter!
E-post: info@queendom.se

Var kan jag ladda ner nya appar?

De flesta smartphones har en fabriksinstallerad app där du enkelt kan ladda ner nya. Även utbudet för appar kan variera en aning beroende av smartphone:

iPhone och iPad:
Apples App Store »

Android:
Google Play »

Mina mest använda appar 2018

 1. Bank ID
  Dagligen för att legitimera mig
 2. Min Bankapp
  Bra å ha koll på banksaldo
 3. Swish
  Inga kontanter i plånboken längre
 4. SMS Park
  Så lätt och smidig att hantera, och förlänga parkeringstiden
 5. Appar för kvällstidningarna
 6. Storytel
  Ljudboksleverantör
 7. Hitta min iPhone
  Så smidigt när man förlagt telefonen
 8. Sociala medier
  Messenger, Instagram och Facebook
 9. Spotify
  Tillgång till min favoritmusik
 10. Pinterest
  Min bildbank och inspirationskälla

Hitta nya roliga och användbara appar

Not Alone

Applikationen är tänkt för olika situationer då du befinner dig i en otrygg miljö eller situation och snabbt och diskret vill kunna kontakta någon anhörig för att få hjälp.

På väg hem på kvällen från en kompis, på väg hem från krogen, när du är ute och går med hunden eller är ute och springer i löparspåret.

Tiptapp

Har du bråte, återvinning och svårsålda prylar som samlar damm och tar upp värdefull plats i hem och förråd?

Med Tiptapp får du snabb hjälp med en hämtning av det du vill få undan. Snabbt och smidigt.

Playpilot

Du vet vilken film du vill se men inte var du kan hitta den eller om den ens finns på någon streamingtjänst?

Med Playpilot kan du söka och hitta rätt direkt. Du kan även se vad dina registrerade vänner gillar och betygsätta filmer.

Karma

Med Karma app kan du köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker till ett billigare pris. Perfekt till kvällens middag eller morgondagens lunch!

Nu med fler än 1000 anslutna restauranger, butiker, bagerier och caféer över hela Sverige! Fler tillkommer varje vecka.

Sleep Cycle

Sleep Cycle analyserar din sömn och väcker dig vid den mest perfekta tiden, när du känner dig utvilad. Att vakna utvilad handlar om tajmning.

Se vilken kvalité din sömn har, kanske har du inte tillräckligt med djupsömn, med appens hjälp får du en bra överblick hur nattens sömn har varit.

Smart inköpslista

Dina inköpslistor kan delas med vänner och familj direkt från appen. Detta kan hjälpa dig med dina veckovisa matvaror eller till och med planera speciella evenemang som födelsedagsfest eller semestrar.

Visste du att 70% av de produkter vi köper är återkommande föremål? När du skapar din inköpslista, kommer Listonic att föreslå produkter som är relevanta för dig.

Tät för kvinnor

Tät är appen för kvinnor med läckage vid hosta och hopp! Appen TätTM är en medicinsk smartphoneapplikation för behandling av ansträngnings-inkontinens.

Träningsprogram för bäckenbotten med grafiskt stöd, information och råd samt möjlighet att lägga in påminnelser för din egen träning.

Rabatter och Erbjudande

Upptäck kataloger, erbjudanden och kuponger från butiker nära dig! ICA, Elgiganten, Lidl, H&M, Coop och många fler: alla aktuella erbjudanden från dina favoritbutiker direkt i handen.

Att hitta de bästa priserna från butiker i ditt område har aldrig varit så enkelt.

Please Fuck Off

Bara genom att ladda ned appen visar du var du står med andra. Om du ändå skulle känna dig otrygg någon gång, så finns möjlighet att skicka en PFO Alert – Pull The Plug (dra ut hörlurarna) eller Push The Button (tryck och håll inne knappen).

Ett meddelande går ut till användarna närmast dig, samt ditt personliga nätverk. PFO, we’re here! För varandra.

Dreams

Spara till gemensamma drömmar, själv eller tillsammans med familj eller vänner. Spara dina pengar till det som betyder något, innan du råkar slösar bort dem på annat.

Skapa din dröm, sätt en summa och ett datum när den ska uppnås. Sedan räknar vi automatiskt ut hur mycket du måste spara varje dag eller vecka för att du ska nå drömmen i tid på ett roligt sätt.

Wunderlist – Att göra lista

Wunderlist är en lättanvänd att göra-lista och app för hantering av uppgifter som du kan använda för att får saker gjorda.

Du kan dela en inköpslista med familjen, arbeta på ett projekt eller planera en semester.

Med Wunderlist blir det enkelt att spara, dela och slutföra alla dina uppgifter.

Fabulous

Fabulous Super Power är en ny funktion som ger dig en verktygssats när du behöver förändra dåliga vanor och motiverar dig att tänka nytt! Att t ex komma ihåg att dricka vatten, ringa våra föräldrar och att använda tandtråd.

Med appen får du enklare att hålla fast vid nya bättre vanor och bli klokare, gladare och mer hälsosam.

Queendom.se • Be a Queen of fucking everything! © Copyright - 2021