Veckans fråga: Är det ok att umgås med ett ex?

Om du eller din partner har en bra relation med ett ex, är det ok att du eller din partner umgås med denna på tu man hand, t ex fikar, går på bio eller har en gemensam hobby?

Vad tycker du? Diskutera frågan i vår Facebookgrupp här »

Nina Hasselgren
Shanghai

Varken jag eller min man har någon kontakt med något ex mer än att vi har någon på fb där man ser livets gång. Ingen av oss har väl egentligen ett behov av att umgås med något ex….vi har ju varandra ??.

Jag personligen skulle nog inte ha något emot min man umgicks med ett ex bara man vet vart man står med varandra. Jag är inte direkt en svartsjuk person.

Anneli cederholm
Malmö

Är ju singel men om…Att umgås är väl okej men kanske lite konstigt på tu man hand.

Jeanette Wiberg
Aplared

Jag har ju själv en bra relation till ett ex. Fika skulle va ok men bio låter mer som en dejt.

Träffar man någon som det blir seriöst med får man nog acceptera att exet inte blir samma kontakt som innan men vanliga sms eller samtal skulle jag tycka va ok.

Cathrine Tibbling
Norrköping

Jag garderar mig med två svar – för jag har faktiskt ändrat mig under årens gång på den här frågan. Precis när jag träffade den mannen som jag lever med nu, var det omöjligt för mig att tänka mig att han skulle kunna umgås med sitt ex. Jag kände mig en smula svartsjuk bara han nämnde hennes namn…

Men idag, skulle det inte vara något problem alls. Jag känner mig trygg i min relation med min man och han får gärna umgås med vilka han vill. Tror det handlar om att jag även har blivit tryggare i mig själv. Rätt skön känsla faktiskt ❤️

Veronika Ambertson
Skövde

Nja, det är inte riktigt relevant då jag inte hade valt att umgås med mitt ex om vi inte hade haft ett gemensamt barn. Men på grund av långt avstånd så ”tvingas” vi umgås intensivt då dottern träffar sin pappa eftersom hon fortfarande är för liten för att resa själv så långt (Sverige-Uganda). Det fungerar bra ändå.

Alla parter är införstådda med att det är så det kommer vara tills hon blir äldre och börjar resa på egen hand.

Maria Goeth
Valencia

Jo men visst! Jag och min älskade make litar på varandra 100% och har båda haft trevliga ex. Det var faktiskt min mans första kärlek som introducerade oss i London 1999. Enligt henne sa hon till sin dåvarande man då ”The blond and the red head. That would be a great couple!” Och så blev det.

Hon var faktiskt min mans Man of Honour vid vårt bröllop (givetvis i morning suit) och har varit en av våra närmaste och finaste vänner i över 20 år. Jag kan förstå att andra par kanske inte känner så för det hänger mycket på hur starkt ett förhållande är och hur stark du är i dig själv.

Queendom.se • Be a Queen of fucking everything! © Copyright - 2021