Välkommen hit!

Foto startsida & om oss: Mikaela P Carlsson

Om Queendom.se

Vi är 40+ och älskar att fika, nätshoppa, chilla i soffan och att ta ett glas bubbel ibland.

Men vi är långt ifrån färdiga med att upptäcka nya roliga saker i livet! Vi har ett öppet sinne, är nyfikna och tänker minsann inte låta åldern begränsa oss!

Det kan låta flamsigt och tramsigt och så tänker vi absolut låta det få vara här, för vi har behov av den sidan också, men det finns såklart en allvarlig underton i det hela också.

Var fjärde person i Sverige är en kvinna på 40+

Hälften av Sveriges befolkning är kvinnor och utav dessa är närmare 2,4 miljoner kvinnor som är 40 år eller äldre. Ca 800 000 utav dessa kvinnor är i klimakteriet, några av oss är inte där än och andra har redan passerat, men tillsammans utgör vi ca 25% av Sveriges befolkning, var fjärde person i Sverige är alltså en kvinna över 40 år precis som du och jag.

Är det då inte märkligt hur lite vi hörs, hur lite av kvinnors problem som lyfts fram i ljuset. Att bara prata om klimakteriet är fortfarande lite tabubelagt, lite skamligt och något som gärna benämns i lite skämtsam ton. En kvinnan i klimakteriet upplevs ofta som lite sur, arg och bitter och har passerat ”bäst-före-datum”. Känns det bekant?

I klimakteriet är de flesta av oss smärtsamt medvetna om alla hormoner som fullständigt går bananas, det är värmevallningar, svettningar och sömnproblem på en och samma gång, samtidigt som vi också ska brottas med det naturliga kroppsförfallet. Vi ska också vara på toppen av karriären, en perfekt partner, bästa mamman och en påhittig ”farmormor”. Så ja, det kan hända att vi tappar humöret, speciellt om det dessutom förväntas att vi ska bita ihop och lida i det tysta.

Men det finns självklart också en annan sida av att ha passerat 40. En ny slags frihet, mer egentid och förhoppningsvis mer pengar att spendera på oss själva, och det är framför allt den sida vi valt att fokusera på här, även om vi självklart kommer beröra allt det jobbiga och tunga också.

Vad kan du förvänta dig av Queendom.se?

Vi hoppas kunna servera en blandning av allt mellan himmel och jord som kan vara av intresse för oss kvinnor i vår ålder. Vi är alla olika och det är just mixen som sätter pricken över i:et. På Queendom.se vill vi inspirera varandra, tipsa och dela med oss. Blanda lite av allting, om livet som är och händer i stort och smått. Ja, vi vill helt enkelt samla ihop allt det där på ett och samma ställe bara för oss 40-plussare.

Queendom.se är bara i sin linda och vi vet inte exakt vart den kommer att bära oss, det är fortfarande mycket som saknas, men vi hoppas du vill vara med och utforma både innehåll och inriktning och på sikt göra den mer komplett.

Vårt mål är att skala bort och filtrera fram saker och ting på nätet som berör och intresserar vår åldersgrupp i det stora hela. För överlag är väl ingen av oss sådär superjätteintresserade av Pokémon, mode för sjuttonåringar eller möjligtvis vilken förgasare som funkar bäst i en Volvo. Du kommer inte heller hitta ”Bäst-i-test” för blöjor eller välling här. Däremot hoppas vi leverera och tipsa om bästa shoppingen, snygg inredning, modetrender, spännande filmer, böcker, sociala medier, bra lifehack, god mat, relationstänk och allt det där andra.

Vi är politiskt obundna, älskar män, men just här på queendom.se varken vill eller behöver vi deras åsikt. Vi tänker att de syns och hörs så mycket överallt ändå. Det här är vår plats, vårt egna queendom!

Vår Facebookgrupp

I vår Facebookgrupp vill vi att du ska höras och att vi alla delar med oss av inspiration, tips och idéer och du får gärna, gärna bjuda på dig själv, för är det någonting som vi verkligen gillar så är det humor och självdistans. Vi har dock valt att ha den stängd och allt som diskuteras där förväntar vi oss stannar där. Vill du ta upp något anonymt så lämna gärna ett pm till oss admin så gör vi det åt dig.

Om oss

Den här sidan är byggd och utformad av mig, mina vänner och bekanta som alla är ”Queens” på 40+, där ordet är fritt och intressena många. Vi är glada, bittra, allvarliga, ironiska och har för det mesta glimten i ögat. Vi är på intet vis några livsexperter och skulle vi trampa någon på tårna så är det aldrig vår mening att skada eller förminska någon medvetet. Bara så du vet!

Hoppas du vill hänga på och interagera med oss, du behöver inte hålla med om allt men absolut ha en bra och trevlig ton i en diskussion!

Du är varmt välkomna till oss!

Ju fler vi blir, desto mer hörs vi! ?

// Anki, Gunilla och Marie

Kontakta Queendom.se

Har du frågor, synpunkter eller annonsmaterial?

Välkommen att kontakta oss!

Vill du skriva gästinlägg?

Har du en artikel eller en story att berätta?
Maila oss på:
Info@queendom.se

Ses vi på Facebook?

I vår grupp pratar högt och lågt om allt som livet har att erbjuda eller glömt erbjuda. Om livet helt enkelt!

Välkommen!

Här hittar du oss »

Våra Queens

På de här platserna runt om i världen hittar du Queendoms svenska kvinnliga ambassadörer.


Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev

 Vi vill såklart också att du ska vara den första att få veta om det händer något spännande här på queendom.se.

Läs mer här »

Krönikör och skribent

På Queendom är det Bohusläns bästa krönikör Gunilla Carlsson som håller i pennan och bjuder på vardagsbetraktelser från sitt perspektiv av världen.

Läs veckans krönika här »

Bilder på hemsidan

Vi använder oss av följande bildbanker:

pixabay.com »  • unsplash.com » 
freephotos.cc » • stocksnap.io »

Nyhetsblogg

Vad händer? Missa inte att läsa våra senast inlagda artiklar och aktuella nyheter på Queendom.

Läs mer här »

Queendom.se

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du vill tipsa eller har några frågor!

info@queendom.se

Välkommen till Facebook

I vår grupp pratar vi om allt som livet har eller ibland glömt erbjuda. Om livet helt enkelt!

Här hittar du oss »

Queendom.se • Be a Queen of fucking everything! © Copyright - 2021