Veckans fråga

Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om och varför?

Diskutera frågan i vår Facebookgrupp här »

Cathrine Tibbling
Norrköping

Om jag skrev på en bok just nu så skulle det vara en historisk bok där min mormor eller mammas liv skildras.

De var och är starka kvinnor som har levt ett väldigt annorlunda liv mot det liv jag lever idag. En historia om kvinnans roll, kvinnans råstyrka, kvinnans list och kvinnans lust.

Anneli cederholm
Malmö

Om en man i Marieholm som blir lämnad av frun och köper en husbil….

Varför? Tja, tror nog där kan komma in mycket humor och igenkännings moment.

Jeanette Wiberg
Aplared

Den skulle handla om min uppväxt i en familj där övergrepp av olika slag är vardag.

Hur jag blev en fungerade vuxen och mamma trots att jag inga verktyg hade i min ryggsäck! Boken skulle vara skriven för att hjälpa någon annan!

Nina Hasselgren
Shanghai

Om jag skulle skriva en bok skulle den nog handla om ”Livet som expat”. Privilegiet att leva och bo utomlands. Fördelarna med att uppleva en annan kultur och ta del i ett annorlunda samhälle samt att lära sig språk. Nackdelarna att vara utlämnad, ensam, vilsen i tillvaron eller att inte kunna kommunicera.

Hur man uppskattar sitt hemland ännu mer än vad man gjorde när man lämnade det. Möjligheter som att resa, ha barnen på internationell skola, träffa vänner och människor vars vägar man aldrig annars skulle ha korsat. Vad man som medföljande försakar och måste ge upp, vilka svårigheter man kan stöta på, hemlängtan och saknad.

Veronika Ambertson
Skövde

Det ligger faktiskt en och puttrar i bakhuvudet! Den skulle handla om min radikala livsstilsförändring.

Från 30 år av hetsätande, övervikt (sjuklig fetma) och depression, med behandlingar, terapier, mediciner, dieter och otaliga försök att få kontroll, till insikten som ledde till att jag lever helt annorlunda, och känner att jag fått livet tillbaka. Jag får nypa mig själv i armen ibland för jag kan knappt tro det är sant! Jag hoppas att min historia skulle ge många andra hopp och möjligheten till ett nytt liv.

Maria Goeth
Valencia

Mina underbara föräldrars fantastiska liv. Dom möttes på Svenska Amerika Linjen där pappa var intendent. Före dom träffades åkte pappa många gånger jorden runt och berättade så många fantastiska historier för mig.

Efter han mött mamma och jag dök upp tog dom med mig på fantastiska resor i min barndom. När jag var 4 år gammal satt jag i kaptens stolen på ett kryssningsfartyg! Och när jag var 12 reste vi genom hela (dåvarande) Sovjetunionen ända till kinesiska gränsen. Känslan att skriva denna bok blir starkare varje år. Jag förlorade mamma i September 2014 och pappa i Januari 2017. Detta kan vara mitt sätt att hedra dem och hålla deras minne levande.

Queendom.se • Be a Queen of fucking everything! © Copyright - 2021