Veckans fråga

Vad tror du händer när man dör?

Diskutera frågan i vår Facebookgrupp här »

Cathrine Tibbling
Norrköping

Jag har varit med när två väldigt nära vänner lämnade jordelivet. Efter vad jag har upplevt när jag suttit vid deras sida är att det är något fint de upplever i sin sista stund. Det verkar så fridfullt. Det verkar vara något som de kan acceptera och som ger dom frid. Och samtidigt, efter att ha slukat Arto Paasilinna´s böcker, är jag övertygad om att vi får en chans att hänga med nära och kära en tid efter att man har gått bort.

Läs gärna ”Hoppsan jag är död”. Det är en rolig skildring av döden, om man vill skratta lite i sorgen…

Anneli cederholm
Malmö

Man ”stiger upp” befinner sig på en annan nivå under en tid, väljer ett nytt liv att återvända till.

Man ska lära allt så nästa liv blir annorlunda
mot detta.

Maria Goeth
Valencia

The End. Som person i denna värld försvinner du. När hjärnan och hjärtat slutat finns du inte mer. Jar är inte religös så tror inte på himmel och helvete. Filosofiskt tror jag att en persons ”spirit” finns kvar i människorna som lever vidare.

Kort efter jag förlorade mina föräldrar trodde jag att jag såg dom på gatan ofta. Detta var givetvis min hjärna och mitt hjärtat som inte vile acceptera att dom var borta. Så för mig fanns dom kvar. Och än idag känner jag att dom lever vidare i mig och hur jag lever mitt liv.

Nina Hasselgren
Shanghai

När man dör hoppas och tror jag att jag ska komma till en vacker fridfull plats där alla människor ÄR lika.

Att man är tillfreds, inte jagar efter någon annans dröm. Har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Tror på något men vet inte riktigt på vad.

Jeanette Wiberg
Aplared

Jag tror på ett liv efter detta! Jag tror på Gud. Tror på Jesus som Guds son! Tror att våran själ går vidare där allt är fulländat!

Tror också att våra nära kan titta till oss och hjälpa oss! Har själv haft en nära-döden-upplevelse och den tillfredsställelsen jag kände där kan man inte känna här i detta livet!

Veronika Ambertson
Skövde

Oj, en stor fråga. Jag får nog säga att jag landat i att vara ok med att inte veta eller ha en tydlig tro eller tanke kring det.

Jag tror att vi lever vidare på något sätt, men vad det innebär och hur det funkar, det är ett mysterium som jag kan leva med.

Queendom.se • Be a Queen of fucking everything! © Copyright - 2021